Oto Lastik ve Rot Balans
Diğer Hizmetler

Oto Lastik ve Rot Balans

Lastik balans; balans ayarı, lastiklerin dengede durmasını sağlayarak sürüş konforu ve sürüş güvenliği sağlamaktadır. Balans ayarı sırasında; lastiğin her iki yanında bulunan ağırlık eşitlenir ve lastikler sürüş esnasında dengede kalır.

Balans değişim; balans ayarı yapılmadığı zaman lastik ve janttaki birkaç gramlık ağrılık dengesizliğinden ötürü 90/100 km/h veya daha yüksek hızlarda balans ayarı bozuk olduğu için lastikte titreşimler oluşmaktadır. Bu durum direksiyonda ve araç kabininde titreşime sebep olmakta ve sürüş güvenliğini düşürmektedir.

Lastik Balans Ayarı Neden Bozulur?

Lastiklerin denge ayarının bozulması; sürüşe göre değişse de, şehir içinde aktif olarak kullanılan bir araç için yılda bir kez veya 15.000 kilometre de bir lastiklerin balans ayarının uzman bir servise yaptırılması gerekir.

  • Lastiklerin işlevini yitirmesi aracın sürüş hâkimiyetini bozarak araç sahibinin can güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Bu anlamda araç sahipleri, düzenli aralıklarla lastik balans ayarı bakımı yaptırmalıdır.

Lastik Balans Ayarı Yapılmazsa Ne Olur?

Lastikler, aracın yol ile temas eden tek noktasıdır. Sürüş güvenliği açısından lastik ayarlarının düzenli olarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Balans ayarı yapılmadığı takdirde;

  • Tekerleklerin yüksek hızda ağırlık merkezinden doğan titreşimleri artırması
  • Lastikler düzensiz bir şekilde aşınır.
  • Direksiyon aksamları, süspansiyon ve araç rulmanları hızlı bir şekilde aşınır.
Düzenli olarak yapılan lastik balans kontrolü yukarıdaki durumların yaşanmasını geciktirmekte ve sürüş güvenliğini artırmaktadır. Autorite Bosch Car Service olarak Maslak Oto Lastik, Rot Balans, Maslak Lastik Değişimi servisi olarak araçlarınızın lastik işlemlerinizi hızla ve sorunsuz uygulamaktayız.
 

Lastik Değişimi

Aracın kullanım sıklığı ve ne tür bir yolda araç kullanıldığı göz önünde bulundurulursa lastik değişimi, her araç için farklı sürelerde gerçekleşmektedir. Engebeli ve bozuk yollarda araç kullanmak, lastiklerin hızlı bir şekilde aşınmasına sebep olmakta ve değişim gerektirmektedir.

Lastik değişimi, yapılmadığı takdirde araçta titreme ve denge sorunları ortaya çıkmaktadır. Bu durumlar aracın yol tutuş kabiliyetinin düşmesine sebep olmaktadır. Düzenli olarak yapılan lastik kontrolünde, lastiklerin balans ayarından kaynaklı mı yoksa aşınmadan kaynaklımı sorun çıkardığı servis tarafından öğrenilmektedir. Bu anlamda araç sahipleri, yılda en az bir kere de olsa lastiklerin genel bakımını, bir yetkili servis üzerinden alması gerekir.
 

İlgili Konular

Araç İçi Dezenfeksiyon Yaptırmanın Faydaları

Araç İçi Dezenfeksiyon Yaptırmanın Faydaları

Dezenfeksiyon her alanda eksiksiz bir şekilde yapılması gereken bir işlemdir. Hangi sektörde iş yaptığınızın bir önemi olmaksızın bu işlem neredeyse hayati bir önem taşıyor. Özellikle her gün kullanmakta olduğunuz araçlar için bu işlem ilaç niteliğindedir. Dezenfeksiyon yapılmayan bir araç sağlıksız bir ortam demektir. Bu da elbette ki araç içinde geçireceğiniz zaman diliminde hasta olma riskinizi katlayarak yükseltiyor. Bu sebeple aracınızın yeterince temiz olduğundan emin olmak zorundasınız. Sıradan temizleme işlemleri her zaman için yeterli bir uygulama değildir. Bu...

Rehbere git

Triger Kayışı Kaç Binde Değişir

Triger kayışının kullanımına bağlı olarak yırtılma, çizilme, yıpranma, çizilme, deformasyon ve fiziki değişimlerine bağlı olarak düzenli olarak değiştirme işleminin yapılması gerekir. Kayışın değişim süresi ile ilgili her marka kendine göre bir süre belirlemiş olup belirlenen süre içinde kayışın değiştirilmesi gerekir. Ortalama bir kayışın değişim süresi, çok sayıda markaya göre 60.000 km olup 4 yılda bir değişmesi önerilir. Aracınızda bulunan triger kayışı 4 yıllık süreyi doldurduysa belirlenen km´ye gelinmemiş olsa bile değiştirilmesi gerekir. Malzemenin yapısına bağlı ol...

Rehbere git
Triger Kayışı Kaç Binde Değişir
Sürüş Güvenliği Sistemleri ve Bakım Onarım

Sürüş Güvenliği Sistemleri ve Bakım Onarım

Araçlardaki güvenlik sistemleri hakkında sürücüler yeterli bilgiye sahip olmalıdır. Araçlarda kazaları önlemeye yönelik güvenlik sistemleri ve kaza anında sürücünün yaşamını korumaya yönelik güvenlik sistemleri kullanılır. Aracın güvenliğini sağlayan pek çok güvenlik sistemi vardır. Bu güvenlik sistemlerinin her birinin ise farklı özelliği vardır. Araçların güvenlik sistemlerinin düzenli olarak bakım ve onarımının yaptırılması hayati önem taşır. Aksi takdirde olası bir kaza anında daha büyük can ve mal kayıpları yaşanabilir.

Rehbere git

Antifiriz Hangi Ayda Koyulmalıdır

Antifiriz, motorda donmayı ve kaynamayı önleyen bir maddedir. En önemli araç sıvıları arasında yer alan antifiriz, her ne kadar halk arasında "donma karşıtı" olarak bilinse de motorda donmayı önlediği kadar aşırı sıcağı da engeller. Antifiriz, yılda bir defa değiştirilir. Genellikle antifiriz, kış aylarının başladığı Kasım ve Aralık aylarında eklenir. Gelişmiş antifirizler daha uzun ömürlü olup bazılarının 3 yıl değiştirilmesine de gerek yoktur. Antifiriz, renksiz bir alkol çeşididir. Antifiriz, motorun ve motor bağlantılarının donmasını ve kaynamasını engeller.

Rehbere git
Antifiriz Hangi Ayda Koyulmalıdır