Araç Güvenlik Sistemleri
Araç Güvenlik Sistemleri

Araç Güvenlik Sistemleri

Dünya çapında güvenlik sorunları arttıkça, beraberinde gelen güvenlik önlemleri artış göstermektedir. Bu güvenlik önlemlerinden biri olan araç güvenliği ve kontrolü listede ilk sıralarda yerini almaktadır.

Araç altı kontrol sistemleri; araçların alt kısmını görüntüleyen kamera sistemidir. Zemini yerleştirilen kamera, araç hareket halindeyken bile görüntülemeye devam eder. Bu görüntüler, monitör üzerinde birleştirilip aracın tam görüntüsü belirlenmektedir. Görüntüler, kontrol noktasında uzak olan bir merkezde, yetkili kişiler tarafından kontrol edilerek herhangi bir tehdit oluşturup oluşturmadığı tespit edilir.
  • Monitör başında bekleyen kişilerin, kontrol noktasından uzak bir mesafede bulunması önemlidir. Bir alarm devreye girdiğinde araç, etrafına ve kendisine zarar verecek girişimlerde bulunabilir. Böyle durumlarda aracın yakınlarında bir canlının bulunması tehlike oluşmaması açısından gereklidir. Bu sebeple sistemi takip eden güvenlik görevlileri, kontrol odasından uzak bir yere kurulmuş monitör odasından gerekli kontrolleri yürütür. Olası bir tehlike anında güvenlik kapılarının kapatılması ve gerekli uyarılarının yapılması sağlanmaktadır. 

Araç Güvenlik Sistemleri

Gelişen teknolojiden otomobil sektörünün etkilenmemesi mümkün değildi. Günümüzde sıkça adı geçen güvenlik sistemleri, araç bakım servislerinin de bu gelişmelerden etkilendiğini göstermektedir. Genelde araç içerisinde verilen bu güvenlik sistemleri kısaltmalar olarak zihnimize kazınsa da sistemlerin neyi ifade ettiğini ve ne işe yaradığını bilmekte fayda var.

Araç güvenlik sistemleri;

1. ABS( kilitleme karşıtı frenleme sistemi)
2. TCS (patinaj engelleme sistemi)
3. ESP( elektronik denge programı)
4. EBD( elektronik fren kuvveti dağıtım sistemi)
5. Yorgunluk tespit sistemi
6. Park sensörü
7. Şehir içi fren desteği
8. Şerit takip sistemi

Güvenlik sistemleri; araçların daha güvenli sürüş sağlaması adına araçlara koyulan güvenlik sistemleridir. Bu güvenlik sistemleri pek çok araçta vardır. Ancak yeni teknoloji ile üretilen araçlarda bu sistemlerin daha fazla çeşitlendiği bilinmektedir.

Araçta güvenlik sistemlerinden herhangi birinin arızalanması güvenli bir sürüşünün önüne geçerek diğer yolcularında can güvenliğini olumsuz anlamda etkilemektedir. Bu anlamda aracın güvenlik sistemlerinde meydana gelen sorunlarda mutlaka servis üzerinden bakım hizmeti alınmalıdır. Düzenli periyotlarda araca yapılan kontroller bu anlamda pek çok hasarın kısa bir süre içinde önüne geçerek sorunu çözmeye yardımcı olmaktadır. Aıutorite Bosch Car Service olarak  Araç Güvenlik Sistemleri, Maslak Oto Güvenlik Sistemleri ile araçlarınıza güvenlik sistemleri her marka ve model araca uygulanmaktadır.
 

İlgili Konular

Araç İçi Dezenfeksiyon Yaptırmanın Faydaları

Araç İçi Dezenfeksiyon Yaptırmanın Faydaları

Dezenfeksiyon her alanda eksiksiz bir şekilde yapılması gereken bir işlemdir. Hangi sektörde iş yaptığınızın bir önemi olmaksızın bu işlem neredeyse hayati bir önem taşıyor. Özellikle her gün kullanmakta olduğunuz araçlar için bu işlem ilaç niteliğindedir. Dezenfeksiyon yapılmayan bir araç sağlıksız bir ortam demektir. Bu da elbette ki araç içinde geçireceğiniz zaman diliminde hasta olma riskinizi katlayarak yükseltiyor. Bu sebeple aracınızın yeterince temiz olduğundan emin olmak zorundasınız. Sıradan temizleme işlemleri her zaman için yeterli bir uygulama değildir. Bu...

Rehbere git

Otomatik Şanzıman Beyni Arızası

Otomatik şanzıman beyni (TCM - Transmission Control Module), aracın vites geçişlerini yöneten karmaşık bir elektronik bileşendir. Otomatik şanzıman beyni arızası belirtileri zamanla aracın performansını olumsuz etkileyebilir.

Rehbere git
Otomatik Şanzıman Beyni Arızası
Düzenli Filtre Değişiminin Faydaları

Düzenli Filtre Değişiminin Faydaları

Araç filtrelerinin yılda bir ya da 15.000 km´de bir değiştirilmesi gerekir. Aksi takdirde araç motoru ciddi zarar görebilir. Araç içinde temiz hava almak ve sağlıklı bir yolculuk gerçekleştirebilmek için hava filtrelerinin Bosch Car Servise kabin filtreleri ile değiştirilmesi öneriliyor.

Rehbere git

Bujiler Ne Kadar sürede değişmelidir

Buji, aracınızın ateşleme sistemini oluşturan en önemli parçalarındandır. Bujiler, çekiş performansı ve yakıt tüketimi ile doğrudan ilgilidir. Bu nedenle bujilerin düzenli olarak kontrolünün yapılması gerekir. Bujiler, ateşleme bobininden aldığı güç ile yanma odalarında patlama meydana getirir. Bu özelliği sebebi ile iridyum, platin ve normal olmak üzere bujiler üçe ayrılır. Bujilerin ömrü, genellikle sürücülerin kullanım şekline ve kullanılan markaya göre değişiklik gösterir. Ortalama bir bujinin kullanım ömrü ise, 15 bin km´dir. Bunun yanında bujilerin ömrünü kısaltan baz...

Rehbere git
Bujiler Ne Kadar sürede değişmelidir